top of page

Werkbezoek van Ramona

In mei heeft bestuurslid Ramona samen met een aantal collega's een werkbezoek gebracht aan de families die wij ondersteunen en gesprekken gevoerd met het lokale team.


Ramona met Denys en Jean Pierre


Ramona heeft een bezoek gebracht aan de families van Jean Pierre, Denys, Vincent, Xaverine, Bertrandt en Marie. Het was een week na de hevige regenval. Zij heeft meerdere huizen van het project van de herstelde huizen gezien en het stuk land, dat we eventueel willen kopen voor de cooperatie. Ramona schrijft: "Het is wel confronterend om te zien in welke omstandigheden de families leven. We zijn bij het huis van Jean Pierre geweest en naar een hoger gelegen akker waar door de regenval een heel stuk is weggeslagen. Zijn oogst is mislukt". Marie is erg dankbaar haar ziektekosten betaald kunnen worden. Ook is de schade aan haar huis volledig hersteld met de donaties van Support Rwanda, zodat zij niet te lijden heeft gehad door de nieuwe regenval.


Bertrand die voor zijn kleine zusje zorgt De zus van Denys werkt op het land


Bertrandt is een 15-jarige jongen die voor zijn kleine broertje en zusje zorgt. De schade, die door de regenval ontstaan was aan hun huis, is hersteld met giften van onze stichting. Onze maandelijkse bijdrage voor het voedselpakket ontvangt Bertrandt daarom direct via Support Rwanda, zodat hij voor het gezin kan zorgen.

Ramona heeft tijdens haar werkbezoek gezien, hoe hard de hulp die wij geven nodig is. Zij schrijft:

"Er komen mensen op me af, die zeggen honger te hebben. Het is heel goed om te zien dat de hulp die we geven zinvol is en ook daadwerkelijk een bijdrage levert aan een hoopvolle toekomst voor de gezinnen. Maar ook wrang om te zien dat er nog zoveel mensen zijn, die onze hulp nodig hebben. Ons motto: 'Laten we iets doen, want niets doen is geen optie' is zeker waar."


Een dringende oproep om ons te blijven sponsoren en binnen eigen familie en vriendenkring Support rwanda te promoten. Uw financiele hulp is zeer hard nodig!
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page