top of page

Waarvoor zijn de giften gebruikt in het eerste kwartaal 2023?

Ook in de eerste maanden van 2023 heeft de situatie in de wereld gevolgen voor het dagelijks leven in Rwanda. Door de inflatie zijn de kosten voor voedingsmiddelen als maisolie, brood en granen met ongeveer 50 % gestegen en door enorme regenval is er meer herstel nodig aan de huizen.

Herstel woningen

In januari is het contract met de bouwondernemer ondertekend en is de renovatie van het huis van Maria, alleenstaande moeder van drie kinderen, bijna afgerond. Het project" Help onze families aan fatsoenlijke huisvesting" is tot stand gekomen in samenwerking met Wilde Ganzen en wordt uitgevoerd onder lokaal beheer van de Zustergemeenschap in Rubengera, Rwanda.

Schoolmaterialen

In januari heeft Support Rwanda een extra bijdrage van 400 Euro gedoneerd boven de reguliere maandelijkse ondersteuning. Dit voor de aanschaf van schoolmaterialen als schriften, tassen, pennen en schoenen voor de kinderen. We volgen de schoolloopbaan van de kinderen tot en met de aanvang van betaald werk. Zo dragen we bij aan het doorbreken van de negatieve spiraal van armoede en het niet kunnen lezen en schrijven.


Voedselpakketten

Ook in deze maanden zijn de families ondersteund met voedingsmiddelen als maisolie, bonen, rijst en meel.


Begeleiding bij onderhoud moestuin

Jean Pierre en Denys, twee vaders van de families die wij ondersteunen, begeleiden de andere families bij het onderhoud van hun moestuin. Op die manier delen zij hun kennis over het kweken van produkten als tomaten en aubergines, zodat deze families naar de markt kunnen en zij zich een inkomen kunnen verwerven.40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page