top of page

Verslag over het bezoek aan 10 families

Hier zijn enkele berichten met foto's van de families die wij steunen. Het coordinatie team ter plekke zocht hen op en stuurde het volgende verslag.De familie KAYINAMURA.

Jean Pierre is getrouwd met Claudette. Ze hebben vijf kinderen. Allen scholier, ook al is het schoolgeld een probleem voor hen, maar ze proberen wat ze kunnen. Met de giften hebben ze een moestuin aangelegd. De gekregen kip legt eieren, sommigen verkopen ze voor basisbehoeften. Op dit moment hebben ze twee kippen en een geit die binnenkort jongen krijgt.
Bertrand is een van drie kinderen. Ze hebben een moeder die erg arm is. De kinderen zitten op school. De opbrengst eieren worden gebruikt om wat schoolmateriaal te verkrijgen, zoals pennen, notitieboekjes. De geit zal binnenkort jongen krijgen.


Epiphanie's man is getrouwd met een andere vrouw. Deze vrouw heeft drie kinderen. Zij probeert schooluniformen voor hen te kopen, hun echte moeder probeert het schoolgeld te betalen.
Agnes is een weduwe veroorzaakt door de genocide. Zij heeft 4 kinderen, waarvan sommigen op school zitten. Haar kinderen zorgen voor haar omdat zij ziek is. De moestuin levert wat groentes op om te eten.
Xaverine is blind. Ze woont samen met weeskinderen. Ze heeft geen huis, het is niet makkelijk om aan geld te komen voor een huis. In de keukentuin wordt voedsel verbouwd. Xaverine vertelde dat zij erg blij is met de steun van ons. Zij zegt:dat God jullie moge sterken.

Denys ontkent dat ze een gezin van negen heeft. De vader heeft last van zijn darmen en zijn zoon heeft een ongeluk gehad. Gelukkig hebben zij via de stichting een ziektekostenverzekering kunnen afsluiten. Allebei moesten ze naar het ziekenhuis. De kip legt eieren, de geit is gezond en in de moestuin worden groentes en wortelen verbouwd.Joselyne heeft 5 kinderen, zij werkt altijd voor haar gezin. De kip heeft 4 kuikens en de geit krijgt ook een jong. De moestuin doet het goed.NSHUNGUYYAB kinderen, die naar school gaan. Drie op de basisschool en een op de middelbare school. Zijn vrouw heeft een psychische aandoening. Zij bezoekt af en toe het Kibuye Hospital. Het leven is moeilijk, de geit en de kip zijn dood, maar de moestuin staat er goed bij.

- The family of Fidelis


De moeder heeft drie kinderen, een is naar Kigali vertrokken. Haar moeder weet niet waar hij is. De familie heeft ook een geit gekregen, die volgende maand zwanger is. De verkregen zaden zijn uitgegroeid. Zij is erg blij met de spades die gedoneerd zijn en dankbaar voor jullie hulp.- The family of Marie

De moeder heeft drie kinderen, waarvan er twee studeren. Zij is dankbaar voor de steun, in het bijzonder omdat zij al lang ziek is en niet kan werken. Marie heeft geen huis, zij krijgt hulp van buren en de community, die voor hen een huis heeft gevonden. Het huis heeft geen deuren en ramen, zelfs geen wc zoals je ziet op de foto's. Maar zij zijn blij met het voedsel. Haar moeder woont bij hen in, zij zegent jullie met haar handen geheven.


De families zijn erg dankbaar voor de hulp en bidden dat jullie behouden blijven.


Het lokale coordinatieteam, Polycarpe ,Chantal en Françoise


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page