top of page

Nieuwe bestedingen 2022

Bestedingen van de giften in februari en maart 2022

De families zijn erg blij met de maandelijkse donaties. In februari zijn de giften besteed aan voedingsmiddelen, zoals meel, olie en bonen. Ook is er zeep uitgedeeld.

In maart zijn door hevige regenval de waterleidingen beschadigd. De giften deze maand zijn daarom besteed aan extra jerrycans en rijst, maismeel, zeep en olie.

Waar zijn de donaties in april en mei 2022 aan uitgegeven?

In april starten de kinderen met een nieuw schooltrimester. Dit betekent dat er schoolgeld betaald dient te worden en er nieuwe materialen als schriften en pennen nodig zijn. De giften van deze maand, zijn dan ook hiervoor gebruikt.

April is een bijzondere maand in Rwanda, omdat dan de jaarlijkse herdenking plaatsvindt van de genocide in 1994. Alle inwoners staan hier uitgebreid bij stil en eten met elkaar. We hebben daarom een extra donatie van €250,- gedaan aan de gezinnen.


In mei worden de gevolgen van de situatie in de wereld merkbaar. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraine zijn de kosten van het levensonderhoud met wel 40% gestegen. Deze maand zijn de giften daarom besteed aan de basisvoedingsmiddelen en aan de ziektekostenverzekering.

Juni en juli 2022, de uitgaven

Door de blijvende hoge kosten van het levensonderhoud in Rwanda, zijn ook in de maand juni en juli de donaties besteed aan de basisvoedselpakketten. Er zijn in beide maanden rijst, bonen, granen, een box met zeep en olie om te koken gekocht en uitgedeeld.

De jonge moeder maken goede vorderingen met de naailessen

We zijn bezig met een nieuw project om drie woningen die door de regen beschadigd zijn, te repareren.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page