top of page

Extra noodhulp in april, mei en juni 2023


Overstromingen en mislukte oogst

Eind april, begin mei is het noordwesten van Rwanda getroffen door hevige regenval. Ruim 200 inwoners van deze regio zijn omgekomen. Ook de leefgemeenschap Rubengera, waar onze families wonen, is getroffen door

extreme regenval. Veel huizen van de families zijn beschadigd en er zijn aardverschuivingen, waardoor een deel van de landbouwgrond van de families is verwoest. Deze tijd van het jaar is de periode waarin de bonen geoogst zouden worden, door de wateroverlast is deze oogst volledig mislukt. Onze noodhulp is hierdoor extra hard nodig. In de maanden april, mei en juni zijn de donaties daarom besteed aan voedingsmiddelen als bonen, olie, rijst en maismeel. Maar ook kleding en matrassen zijn via Support Rwanda aan de families die extra gedupeerd zijn door de extreme regen beschikbaar gesteld.


Woning Vincent

Ondergelopen moestuin


Woningreparatie project "Help onze families aan fatsoenlijke huisvesting!"afgerond

In mei is het herstel aan de woningen uit het project "Help onze families aan fatsoenlijke huisvesting!" afgerond. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de Wilde Ganzen en onder lokaal beheer van de zustergemeenschap Rubengera, Rwanda.

De woningen van de families Epiphani, Bertrand, Maria en Mahoro en Oliva zijn hersteld.

Huis Maria

Huis Bertrand


Landbouwwerkzaamheden Denis

Polycarpe bezocht Denis op zijn stuk land, zijn grond is hoger gelegen en heeft geen beschadiging door de wateroverlast ondervonden. De kool en wortelen kunnen bijna geoogst worden en met andere families kweekt hij komkommers. Denis bezoekt regelmatig samen met Polycarpe ook andere families om zijn kennis te delen. Onze stichting steunt de families om de eigen opbrengst door landbouw te vergroten.


Extra donatie schoolkosten derde trimester

Voor de start van het derde schooltrimester heeft Support Rwanda een extra donatie van 400 Euro gedaan. Hiervoor kunnen de schoolkosten als een uniform, een tas en pennen en schriften worden aangeschaft. Ook wordt soms bijgedragen aan de lunch. Door deze giften dragen we bij aan continuiteit in de schoolgang van de kinderen. Onze stichting vindt het belangrijk deze kinderen te blijven steunen, zodat zij via opleiding de negatieve spiraal van armoede en ongeletterdheid kunnen doorbreken.Families Xaverine en Joseline

Francoise van het lokale team bezocht onder andere de families Xaverine en Joselyne. Het jongste pleegkind van Xaverine was thuis, de andere twee kinderen waren op school. Ook Joselyne en twee van haar kinderen waren bij hun woning. Zij ontvingen namens SupportRwanda voedingsmiddelen en schoolmaterialen en zijn hiervoor zeer dankbaar.

Familie XaverineFamilie Joselyne


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page