top of page

Covid-19 Rwanda: baby noodpakket

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Support Rwanda uit Nederland en maken ons zorgen over de situatie in Rwanda. Middels deze crowdfunding willen wij een steentje bijdragen aan jonge vrouwen die onverwachts zwanger zijn geraakt en het extra moeilijk hebben in deze tijd.


Wat is er aan de hand?

Wij maken ons in dit “Corona-tijdperk” ernstige zorgen over de situatie in Rwanda, in het bijzonder over de dorpen waar arme gezinnen leven. Er is voor deze gezinnen een gebrek aan basisbehoeften zoals voldoende eten en drinken, een woning die beschutting geeft, kleding en schoolmaterialen voor de kinderen. In de huidige situatie zijn zij extra getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Mensen zijn gedurende een lange periode verplicht geweest om binnen te blijven, wat betekent dat zij niet op het land konden werken om eten te verbouwen. De jonge vrouwen die zwanger zijn hebben een gebrek aan schoondrinkwater, voeding voor de baby's en zichzelf en babykleding.


Wat willen wij doen?

Het doel van deze inzameling is het voorzien van een eenmalig hulppakket voor jonge vrouwen die onverwachts zwanger zijn geraakt en die financieel het zwaarst getroffen worden door de uitbraak van het virus. Het hulppakket heeft een waarde van 1000 euro. Wij werken samen met een team bestaande uit vrijwilligers ter plaatse. Aan dit project zijn geen operationele kosten verbonden. Alle donaties zullen dus volledig besteedt worden aan de hulp.


De hulp bestaat uit:

- Kleding voor baby's en moeders

- Melk voor de baby's

- Voedsel voor baby's en moeders

- Drie watertanks (3x100L)


Wat kun jij betekenen?

Wij vragen jullie dringende aandacht en hulp voor deze situatie. Wij willen samen de handen ineen te slaan om de zwangere vrouwen die het extra moeilijk hebben in deze crisis te helpen. Alle beetjes helpen hierbij!


Wij zullen jullie hier updaten omtrent de activiteiten die het team ter plaatse onderneemt bij het samenstellen en distribueren van het hulppakket. Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij vragen of onduidelijkheden. Ontzettend veel dank alvast voor jullie hulp. Delen van dit bericht is uiteraard toegestaan en zeer gewenst!


Doneer hier voor het baby noodpakket:


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page